Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 22 mrt 2023 08:49 

Belgen ervaren steeds meer moeilijkheden om de eindjes aan elkaar te knopen


Waar 35,7% van de Belgen in het 3e kwartaal van 2021 aangaven met moeite de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, is dit opgelopen tot 46,7% in het 4e kwartaal van 2022. Dat blijkt uit de driemaandelijkse enquête over het persoonlijk welbevinden en de levensomstandigheden die Statbel, het Belgische statistiekbureau, in het vierde kwartaal van 2022 heeft uitgevoerd. Hiervoor werden ongeveer 5.000 personen tussen 16 en 74 jaar bevraagd over hun financiële situatie en welbevinden.

Het valt op dat het aantal Belgen dat moeite heeft om rond te komen de afgelopen kwartalen gestaag is gestegen. Duidelijke verschillen tekenen zich op naar gelang de inkomensgroep, waarbij het eerste kwintiel (68,5%), de Belgen met de laagste inkomens, beduidend meer moeilijkheden ervaart dan het vijfde kwintiel, de Belgen met de hoogste inkomens (21,6%). Desalniettemin hebben die laatste het ook steeds moeilijker: in het 3e kwartaal van 2021 had 13,3% van de personen in het vijfde kwintiel moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, wat oploopt tot 21,6% in het 4e kwartaal van 2022.

Voor meer informatie: https://statbel.fgov.be/nl/themas/huishoudens/armoede-en-levensomstandigheden/driemaandelijkse-monitoring

 


  Nieuwsflash
 
Groen voor bouwshiftLees meer
 
 
Woensdag 31 mei: uiterste wijzigingsdatum voor de verzamelaanvraag 2023Lees meer
 
 
Vergunningsdossiers raadplegen nu ook digitaal Lees meer
 
 
Europese landbouwcommissie verwerpt natuurherstelwet Lees meer
 
 
Britten hebben de duurste winkelkarLees meer
 
 
BFA maakt resultaten 2022 bekendLees meer