Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 25 nov 2023 13:43 

Agribex 2023


Uitzonderlijke droge zomers en anderzijds extreme regenbuien – lees dus de klimaatcrisis - en de oorlog in Oekraïne hebben ons nogmaals met de neus op de feiten gedrukt : onze maatschappij moet op zoek naar nieuwe energieën. De landbouw kan daar meer dan een steentje toe bijdragen.

Bestanden beschikbaar voor download:
Exposantenlijst (71.1 Kb)

Biogasproductie is hier een essentieel deel van zowel voor de productie van CBG als van LBG en vandaar als brandstof voor elektriciteitsproductie bruikbaar in onze voertuigen en onze huisvesting. Grote bron voor methaanproductie is drijfmest, stalmest en afval van verwerkende (voeding)industrie. Het vormt enerzijds het sluitstuk van een circulaire landbouweconomie en draagt anderzijds bij aan een duurzamere landbouw met minder emissie van N2 en minder methaan uitstoot in de lucht.
Ook zonnepanelen en windturbines zijn deel van de oplossing. Ook daarvoor komt men meestal op het platteland terecht en worden landbouwbedrijven aangesproken. Voor de boer die mee wil stappen in deze veranderende wereld zal Agribex een bron aan informatie bieden.

Net als in andere sectoren zet robotisering zich ook in de landbouw door. Waar oorspronkelijk trekkerfabrikanten de eerste prototypes ontwikkelden, zijn kleine start-ups al gauw gevolgd met veel verder doorgedreven en werkbare systemen terwijl nu ook klassieke werktuigconstructeurs de nood voelen om zelf autonome werktuigdragers te ontwikkelen. De technologie belooft een revolutie teweeg te brengen op teelt- en arbeidstechnisch vlak, en op vlak van klimaatbeheer en ecologie, … We lichten een tip van de sluier en tonen waar de landbouw binnen afzienbare tijd naartoe kan gaan.

Een derde thema-eiland op Agribex is een traditioneel succesnummer nl. de Workshop Live. Dagelijks wordt door Thomas Moore Hogeschool gewerkt aan allerhande machines met de bedoeling jongeren te triggeren en de waarde van een opleiding landbouwmechanisatie te promoten. En om hier op in te haken zal in samenwerking met VDAB, Forem en Educam een jobeiland ingericht worden waar werkzoekenden en werkgevers elkaar kunnen treffen en buitenschoolse opleidingen gepromoot.

Cimatrobot penetrometer PROFESSIONELE DAG FULL OPTION

Net als vorige editie maakt Agribex van de Professionele Dag weer een "full option" dag. De bezoekers krijgen tijdens deze dag een VIP-onthaal: gratis parking, uitgebreid koffieonthaal, gratis vestiaire, gratis middagmaal en bovenal de kans om de beurs in een rustige sfeer te bezoeken. Als exposant kan u dus al uw aandacht richten op een kwalitatief contact met een select publiek. De ideale gelegenheid om uw belangrijkste klanten uit te nodigen !

 

Agribex2019_61384s BRUSSELS LIVESTOCK SHOW

Dé ontmoetingsplaats voor de professionele veehouder in de Euregio. Brussels Livestock Show staat voor:

  • Oog voor innovatie
  • Vernieuwde dierenexpositie & hedendaags prijskampprogramma
  • Doorlopende info- en demosessies
  • Communicatie gericht op professionals: #WeLoveLivestock
  • Het beste van de korte keten: #WeLoveLocal

Tijdens de Professionele Dag, die op woensdag 6 december doorgaat kunnen exposanten vooral stakeholders en grote klanten of leveranciers uit de veehouderij uitnodigen.

AGRIBEX GARDEN

De exposanten uit de tuinsector worden samengebracht in twee aparte hallen die een aangepaste tuin-inkleding zullen krijgen. De beperkte standhoogte en het ontbreken van standwanden biedt een bijzondere openheid in de hal en een grote zichtbaarheid voor iedere exposant. Er zal verder aandacht worden besteed aan de verruiming van het tuin-aanbod om zo een "one-stop shop" voor de tuinaannemer te creëren op Agribex Garden. Naar aanleiding van de Professionele Dag nodigen wij op voorspraak van iedere exposant alle verantwoordelijken uit van gemeentelijke -, technische - of groendiensten van Belgische steden en gemeenten.

Agribex2019_63094s Agribex2019_70152s_detail LADIES’ DAY

Het belang van de vrouw in de landbouw werd tijdens de vorige editie van de beurs al in de verf gezet. Toch willen we de dames ook deze editie eren. Vaak weinig zichtbaar maar steeds essentieel op ieder bedrijf.
Donderdag 7 december krijgen ze alle aandacht die ze verdienen. Agribex inspireert en faciliteert, de exposanten verzorgen de show…

 


  Nieuwsflash
 
Ramp 'Overstromingen 5-22/11/2023': indienen dossier tot 31/7Lees meer
 
 
Aardappelziekte bijzonder agressiefLees meer
 
 
Droogte - Schadedossiers (update april 2024)Lees meer
 
 
Natuurherstelwet goedgekeurd: wat nu Vlaamse Regering? Lees meer
 
 
Wallonië krijgt wasberen niet wegLees meer
 
 
Radio Inagro: “Water wordt even kostbaar of kostbaarder dan meststoffen” Lees meer
 
 
Maatregelen tegen watervervuiling veroorzaakt door bentazon Lees meer
 
 
ETCH-pleidooi voor ondergronds hoogspanningsnetwerk op gelijkstroom - Impact op Ventilus Lees meer
 
 
Conditionaliteit 2023-2027 GLBLees meer
 
 
Demo onkruidbestrijding in ruggenteelten Lees meer
 
 
Agrifirm: the power of regenerative agricultureLees meer